Strategie & Concept (SCO)

Architectuur fotografie

Fotografie van moderne architectuur

Opdracht

Verzamel inspirerende voorbeeld foto's over architectuurfotografie. Analyseer de foto's op het gebied van fotografische technieken (kadrering, compositie, standpunt, belichting en scherptediepte) Voor de opdracht maak je een fotoserie over architectuurfotografie. Je past de opgedane kennis over de fotografische technieken toe bij het maken van deze foto's. Neem uitsluitend moderne architectuur als onderwerp.

Bewerkt de fotoserie in Photoshop of Lightroom, denk na een logische volgorde. Voeg de foto's samen in een Indesign PDF, die je inlevert op Canvas.

Uitvoering

Begonnen met het maken van verschillende foto’s van gebouwen op Strijp-S. Hierna doorgegaan richting het PSV-stadion waarna we teruggingen richting school. Na het terugkomen op school gekeken naar de foto’s die ik had gemaakt. Ik vond ze erg goed gelukt. Hierna moesten we deze bewerken en moesten ze er in het zwart-wit uitkomen. In het document hier rechts staan de uiteindelijke foto’s.

Reflectie

Deze opdracht heeft mij opnieuw kennis laten maken met de spiegelreflexcamera. Hiernaast heeft deze opdracht mijn fotografische technieken op de proef gesteld; denk hierbij aan kadrering, compositie, standpunt en belichting. Door de kennis gemaakt te hebben met de spiegelreflexcamera ben ik nu weer een ervaring rijker en snap ik steeds beter hoe een foto tot stand komt.

ArchitectuurFotografie.pdf

Terug naar Strategie & Concept (SCO) Terug naar boven