Strategie & Concept (SCO)

Band poster

Poster ontwerpen

Opdracht

Maak een concertposter waarin je een optreden van je artiest/band aankondigt. Gebruik je kennis over typografie en fotografie om deze twee onderdelen tot een passend geheel samen te voegen. Zoek op het internet naar posters van concerten van andere (vergelijkbare) artiesten, zodat je ziet wat voor een soort content nodig is op de poster. (Denk hierbij aan de naam van de artiest, en de naam van de tour, data en lokaties van de optredens, namen van artiesten die als voorprogramma fungeren en dergelijke)

Je levert een PDF in, waarin je laat zien hoe je tot het eindresultaat gekomen bent. In deze PDF laat je zien welke varianten en keuzes je gemaakt hebt om je poster te verbeteren.

De definitieve poster; het eindresultaat van je ontwerpproces, print je uit op full-colour A3.

onderwerpen

beeldgebruik

lettertypes

typografie

compositie

copy

Uitvoering

Het maken van een bandposter voor Moeders Mooiste kwam goed van pas omdat ze vrijdag 17 Mei een optreden hebben in 013 poppodium. Ik heb de 013 styling erbij gepakt om een echte bandposter te maken in de stijl van 013. Ik heb hierop iteraties gemaakt zoals te zien is in het document hier rechts.

Reflectie

Deze opdracht heeft me geleerd om een poster te maken die snel te herkennen is en eentje die ook de styling van andere bedrijven (Butler en 013) in gedachte nemen. Dit zal me helpen in toekomstige producten die dit ook hebben.

posters.pdf

Terug naar Strategie & Concept (SCO) Terug naar boven