Strategie & Concept (SCO)

Beeldassociaties

Associeren van beelden

Opdracht

Stel een map samen met plusminus honderd inspirerende beelden. Maak vervolgens in Indesign een tiental beeldseries van minimaal twee afbeeldingen. Zoek bestaande afbeeldingen bij elkaar en associeer visueel op gebied van vorm, inhoud, structuur, compositie, kleurgebruik. De opdracht wordt analoog of digitaal uitgevoerd.

Presenteer de beeldseries in een PDF afzonderlijk op een pagina, uitgelijnd in stramien, fullscreen en hi-res.

Uitvoering

Ik ben begonnen met een beetje rond te kijken op Pinterest. Hier staan meestal wel mooie beelden om te gebruiken. Eerst gewoon wat rondgekeken en daarna op categorieƫn zoals gebouwen en fotografie rondgekeken. Hierna heb ik een proefversie voorgelegd aan de docent en heb ik feedback verkregen. Deze heb ik hierna direct verwerkt en ben tot het document hier rechts gekomen.

Feedback

Geen illustraties.

Wel mooie fotos, misschien beter vergelijkingen mogelijk?

Reflectie

Deze opdracht heeft mij bekend gemaakt met het associƫren van bepaalde dingen met een vormen, structuur, compositie, structuur en kleuren. Dit helpt bij fotografie en is er ook een deel van. Dat heeft deze opdracht mij als kennis meegegeven. Verder vond ik het wel moeilijk om beelden te vinden die ook op elkaar leken te vinden.

Beeldassociaties.pdf

Terug naar Strategie & Concept (SCO) Terug naar boven