User Experience & User Centered Design (UXU)

Experience Testing

Gesloten experience test

Opdracht

Schrijf met je proftaakgroep een testplan voor een gesloten experience test.

Het plan bevat de volgende onderdelen:

Wat je wilt testen: je onderzoeksvraag

Met wie je wilt testen: je testpopulatie

Je aanpak en testmaterialen: Wat voor soort test gaan jullie doen, welke designs/logo’s gaan jullie testen, welke bijvoeglijke naamwoorden gaan jullie voorleggen, welke vragen gaan jullie stellen?

Voer een experience test uit met voldoende testpersonen (minimaal 2 per student) en leg de resultaten binnen je proftaakgroep bij elkaar.

Lever een onderzoeksrapport in met de volgende onderdelen: Beschrijving van je aanpak, overzicht van de resultaten, beschrijf de belangrijkste uitkomsten, visualiseer! Tabellen, foto’s, ingevulde testformulieren…, conclusies en aanpak: wat gaan jullie nog maken/veranderen voor je proftaakartiest?, reflectie op de test (individueel): wat ging er goed? Wat kan er beter?

Uitvoering

We zijn begonnen met het kijken welke logo’s wij het graagste zouden testen/kijken welke het beste zijn. Dit doen we door 2 verschillende onderzoeken te doen. Bij het eerste onderzoek hadden we 9 logo’s bij elkaar gezet en lieten we onze snapchat, instagram en whatsapp vrienden kiezen welke het mooiste zijn. Deze moesten ze dan met een selectie woorden die we hadden gemaakt dus beoordelen.

Hierna kwam het tweede onderzoek, het natekenen van het logo. Dit werd gedaan om te testen van de herkenbaarheid van het logo. Hierbij zijn conclusies getrokken met welke 4 en daarna laatste logo we verder zouden gaan.

Feedback

Op ons experience testing document is vrijwel niks op aan te merken. De opdracht hebben we goed en netjes afgerond.

Reflectie

Deze opdracht heeft me geleerd hoe makkelijk het soms kan zijn om dingen te testen met gebruikers. Gewoon een klein appje sturen en je krijgt al snel reacties. Ook de manier waarop getest wordt vind ik slimme en goede manier van een makkelijke ‘A/B’ test met gebruikers. Ik zal dit zeker gaan gebruiken in volgende projecten waar ik designkeuzes moet maken.

Experience Testing.pdf

Terug naar User Experience & User Centered Design (UXU) Terug naar boven