Strategie & Concept (SCO)

Inspiratiedocument

Inspirerend document

Opdracht

Verzamel elementen uit huisstijlen, brand guides en (online) magazines die je wilt gebruiken in jullie brand guide. Neem alle inspiratie die je hebt gevonden op in een inspiratiedocument. Geef hierbij ook aan wat je inspirerend vindt en hoe je dat zou willen gebruiken voor jullie band.

Deze inspiratie ga je straks samen met je groep verwerken tot een visual identity voor je band en brand guide. Als voorbereiding op het groepsproduct maak je individueel een inspiratiedocument, logo en een bouwplan/dummy voor de brand guide.

Neem dit alles op in je inspiratiedocument en maak er een visueel aantrekkelijk document van.

Uitvoering

Voor het maken van het inspiratiedocument ben ik gaan kijken naar verschillende brand guides van andere bedrijven. Dit omdat ik benieuwd was naar de structuur en opmaak van die verschillende bedrijven. Dit om ook in onze brand guide voor Moeders Mooiste een goeie structuur en opmaak te hebben voor het document.

Reflectie

Door het zoeken van inspiratie kun je al snel zien wat wel werkt en niet. Verder is het goed om inspiratie op te doen voordat je aan een product gaat werken waar je nog niet zeker van bent van wat het moet gaan worden. Deze aanpak zal ik zeker bij andere producten gebruiken wanneer ik niet weet waar ik moet beginnen.

Inspiratiedocument.pdf

Terug naar Strategie & Concept (SCO) Terug naar boven