User Experience & User Centered Design (UXU)

Kwalitatieve analyse

Affinity map maken

Opdracht

Per proftaakgroep analyseer je de resultaten die uit jullie interviews zijn gekomen. Gezamenlijk kom je tot conclusies die je beschrijft in een testrapport. Dit rapport bevat een foto van jullie affinity map en een beschrijving van de belangrijkste conclusies.

Uitvoering

Iedereen is zelf van zijn eigen filmpje conclusies gaan trekken van wat de persoon allemaal doet. Denk hierbij aan welke sociaal media hij of zij gebruikt en hoe vaak ze deze gebruiken en waarom. Toen alle 6 de groepsleden klaar waren met het maken van de conclusie van hun eigen filmpje, zijn we begonnen met het maken van de affinity map. Omdat iedereen ongeveer dezelfde vragen had konden we verschillende lijstje redelijk ver vullen met verschillende antwoorden of juist veel dezelfde antwoorden. Hierdoor kwam er dus een gezamenlijke conclusie over verschillende onderwerpen tot stand die we alleen konden verkrijgen wanneer we verschillende kwalitatieve onderzoeken oftewel interviews hebben gehouden.

Feedback

Als groep hebben we de meest complete kwalitatieve analyse ingeleverd.

Handig dat er bij staat welke antwoorden er gegeven zijn en hoevaak deze zijn gegeven.

Goed gedaan Pa's mooiste!

Reflectie

Door het combineren van verschillende kwalitatieve onderzoeken zijn we met een conclusie gekomen met een kwalitatieve waarde voor onze band. Verder kom je ook te weten door de verschillende onderzoeken wat nu precies belangrijk is voor deze situatie. Ik heb ook geleerd hoe je succesvol een duidelijke affinity map kunt maken.

KwalitatieveAnalyse.pdf

Terug naar User Experience & User Centered Design (UXU) Terug naar boven