Strategie & Concept (SCO)

Layout brand guide

Verknippen van de brand guide

Opdracht

1. We beginnen met je bestaande brand guide. Print de brand guide uit. Gebruik vervolgens het fotokopieerapparaat om de zwart wit prints analoog te bewerken. Experimenteer (werk met vergroten, verkleinen, verschuiven, herhalen, vouwen, knippen, plakken, scheuren etc) Zorg voor veel materiaal.

2. Vervolgens gaan we met het nieuwe materiaal experimenteren met verschillende layouts. Gebruik je kennis uit voorgaande opdrachten, combineer beeld en typografie in tot interessante composities. Werk analoog en fotografeer interessante composities en vondsten.

3. De foto's voeg je weer samen in indesign tot een nieuw boekje (op A5 formaat) vol met experimenten. Let op volgorde, ritme compositie en contrast binnen de spreads, maar ook tussen de verschillende pagina's in je boekje. Vervolgens voegen we een digitale laag toe aan je boekje met illustrator en indesign. Zorg dat de digitale laag je analoge werk versterkt!

Uiteindelijk lever je je boekje (minimaal 24 pagina's) in als Indesign PDF op canvas.

benodigdheden

kopieerapparaat

schaar

wit papier

zwart papier

onderwerpen

redactie

vormgeving

layout

stijl

Uitvoering

Aan het begin van de opdracht heb ik wat posters van een aantal muren getrokken waarna ik ben begonnen met elk element van de brandguide en posters uit elkaar te halen. Hierna heb ik deze weer een beetje bij beetje bij elkaar gelegd en ben ik uiteindelijk nog wat gaan schilderen. Dit geeft wat rare effecten, maar ik vind het wel erg inspirerend eruit zien.

Reflectie

Ik snap de achterliggende gedachte achter deze opdracht; maak van iets, weer iets nieuws. Ik vond de opdracht zelf niet echt leuk. Erg veel handwerk voor een ICT-studie voor mijn gevoel.

layouts.pdf

Terug naar Strategie & Concept (SCO) Terug naar boven