Strategie & Concept (SCO)

Logo ontwerp

Experimenteren met logo design

Opdracht

Zoek logo's in een stijl en sfeer die past bij jullie artiest. Kijk niet alleen naar logo's in de muziek industrie, maar ga na of er inspiratie te vinden is in andere belevingswerelden zoals games, sport, mode, design, entertainment etc. De geschikte sferen die goed bij het merk van je artiest passen verzamel je, en gebruik je als uitgangspunt.

Analyseer de gevonden sfeer. Kijk wat voor een soort lettertypes, kleuren en grafische bewerkingstechnieken er gebruikt zijn om die sfeer de bereiken.

Vervolgens ontwerp je voor je artiest een woordmerk / ligatuur / beelmerk. Het heeft zowel een communicatieve waarde als een artistieke/esthetische. Experimenteer (analoog) met de letters, hun vorm en leesbaarheid. Maak schetsen waarmee je het het onderzoek naar de combinatie van deze letters aangaat. Je kunt ook bestaande letters natekenen of bewerken.

Je levert je hele proces van het logo ontwerp individueel op, in een PDF waarin je de breedte en diepgang van je beeldonderzoek inzichtelijk maakt.

Het beste logo van jullie groep (of een combinatie of toch een nieuwer nog beter logo) gebruik je voor de proftaak.

onderwerpen

schetsen

illustratie

ligatuur

typografie

logo

vormleer

Uitvoering

Het maken van de logo’s begon zeer stroef: wat moet ik nu gaan maken? Maar na wat te hebben nagedacht ben ik begonnen met de twee M’en van Moeders Mooiste te gebruiken als icoon. In het document hier rechts staan de logo’s en de iteraties die ik hierop heb gemaakt. Ook heb ik een spiegeltje als icoon gemaakt, deze is geïnspireerd door het logo van Chef’Special.

Reflectie

Deze opdracht heeft mij geleerd om verschillende iteraties op een bestaand concept te maken. Ook heeft het mij bekendgemaakt met illustrator. Het iteratief werk tijdens deze opdracht heeft mij ook geïnspireerd om ook bij andere producten verschillende iteraties te maken.

Logos.pdf

Terug naar Strategie & Concept (SCO) Terug naar boven