Strategie & Concept (SCO)

Merk-, markt- en concurrentieanalyse

Analyses maken

Opdracht

Maak een overzichtelijk document met daarin alles wat je deze sprint hebt gedaan om te komen tot een heldere merk-, markt- en concurrentieanalyse.

Uitvoering

Er is begonnen met het kijken naar waar Moeders Mooiste (de band) nu eigenlijk voor staat door middel van een merk template. Vanaf hier is een moodboard gemaakt die volgens ons de band het beste visualiseert. Hierna is er nog een marktanalyse gemaakt, in welke markt bevinden ze zich nu eigenlijk? Ook is er een doelgroep analyse gedaan nadat er verschillende doelgroep onderzoeken zijn gedaan. Als laatste is er ook nog een concurrentieanalyse gemaakt die goed weergeeft wie nu concurrenten zijn voor de band.

Feedback

Het maken van dit document heeft mij beter inzicht gegeven in waar merken voor staan en waar ze zichzelf in willen differentiëren. Ook heeft deze opdracht mij dieper laten nadenken over wat voor merk we nu willen opzetten om de band heen en welke waardes we daaraan willen hangen. Dit soort inzichten zullen mij helpen bij toekomstige opdrachten omdat ik nu meer snap van hoe merken zijn opgezet.

MMCanalyse.pdf

Terug naar Strategie & Concept (SCO) Terug naar boven