Strategie & Concept (SCO)

Online media strategie

Uitwerken van strategie

Opdracht

Bepaal de online media strategie. Hoe denk jij dat jullie band het beste online media kan inzetten ten behoeve van het behalen van de doelen? Werk je strategie uit en geef aan op welke momenten de band met social media naar buiten kan treden. Maak dit zo concreet mogelijk en geef voorbeelden van mogelijke berichten in tekst en beeld. Dit doe je individueel.

Uitvoering

Het uitvoeren van deze opdracht was vooral brainstormen over iets dat de band zou kunnen doen. Dingen zoals een social mediacampagne zoals adverteren is snel gegrepen en is prijzig voor een beginnende band. Hierdoor kwam ik al vrij snel naar dingen die ze gratis kunnen doen (owned media) en dingen die ze wel kunnen betalen en waarbij ze precies de goede doelgroep bereiken.

Reflectie

Het uitwerken van verschillende onlinemiddelen was vrij makkelijk, omdat er veel opties zijn voor een nieuwe jonge band. De doelgroep bevindt zich voornamelijk online, dus het ligt er net aan hoe je die wilt aanspreken. De opdracht heeft me ingezien dat veel strategie├źn werken, zolang je de goeie doelgroep aanspreekt.

Online middelen.pdf

Terug naar Strategie & Concept (SCO) Terug naar boven