Strategie & Concept (SCO)

Portret fotografie

Fotografie van medestudenten

Opdracht

In deze opdracht ga je een foto serie maken voor je artiest/band. Je hebt een aantal beeld associaties gemaakt voor je band, en je hebt ook kennis gemaakt met de fotocamera en fotografische technieken. In deze opdracht ga je een portret serie maken geïnspireerd op je artiest. Je kiest een model (of meerdere modellen als dat nodig is) dat past bij de band, en maakt een fotoserie van dit model in de sfeer van de band.

Zoek weer naar inspiratie (band fotografie, portretfotografie, glamour fotografie) voor een goede fotoserie, kijk ook naar werk van beroemde fotografen op het gebied van portretfotografie. Kies zelf een model dat qua type goed aansluit bij het gevoel van de artiest. Let goed op lokatie, achtergrond, belichting, houding etc. Alles telt meer voor de sfeer die je neerzet.

Deze opdracht kan dienen als voorbereiding op een echte fotoshoot met je artiest, die je goed kunt gebruiken voor je proftaak.

benodigdheden

spiegelreflexcamera

statief

externe lampen

onderwerpen

kadrering

compositie

standpunt

belichting

scherptediepte

bewegingsonscherpte

fotografisch moment

Uitvoering

Ik ben met enkele groepsgenoten naar de fotostudio gegaan om wat portretfoto’s te maken om een indruk te geven van hoe wij Moeders Mooiste willen neerzetten. Ik ben zeer tevreden met wat voor foto’s eruit zijn gekomen. Een enkele groepsfoto en meerdere persoonlijke foto’s staan hier rechts in het document.

Reflectie

Deze opdracht heeft me een gevoel gegeven hoe het maken van portretfoto’s is. Het is ook erg gek om te zeggen: Doe nu dit of dat. Om zo een foto te maken van iets is wel anders. Maar in het algemeen heeft deze opdracht mij een goede indruk gegeven van hoe portretfotografie werkt.

PortretFotografie.pdf

Terug naar Strategie & Concept (SCO) Terug naar boven