User Experience & User Centered Design (UXU)

Spot the IxD flaw

Interactie design flaws vinden

Opdracht

Voor deze opdracht ga je op zoek naar voorbeelden van bestaande "interactie problemen". Dit kan overal zijn!

Je maakt een fotoverslag (pdf) van de problemen die je tegen komt, je beschrijft het probleem en waar mogelijk draag je een alternatieve oplossing voor het design, minimaal 5. Gebruik eigen foto's.

Uitvoering

Ik ben op zoek gegaan naar design flaws, waar gebruikers tegenaan lopen wanneer ze een product of service gebruiken. Ik ben begonnen met wat door school heen te lopen waarna ik meerdere flaws heb gevonden. Hiervan heb ik foto's genomen om in de opdracht te verwerken. Met deze 3 foto's op zak ben ik richting het centrum van Eindhoven gegaan om nog andere flaws te ontdekken. De laatste 2 foto's zijn dus ook gemaakt in het centrum van Eindhoven.

Na de verkregen feedback te hebben gekregen ben ik teruggegaan naar de opdracht om nog 2 design flaws te vinden. Na een trip naar de supermarkt en school heb ik 2 nieuwe design flaws toegevoegd (Flaws 6 en 7 in het document) die volgens mij zeker wel een flaw zijn.

Feedback

Foto's zijn duidelijk. Hoewel de asbak niet echt een design flaw is. Dat vraag ik me ook bij de laatste af. Volg je echt die lijn?

Reflectie

Door in de rol van de gebruiker te hebben gestapt tijdens het kijken naar design flaws heb ik geleerd dat ik beter uit het perspectief vanaf mijn gebruiker moet designen. Wat is het makkelijkste voor de gebruiker en wat is het duidelijkste? Door zelf te ervaren waar designers te kort hebben geschoten heb ik kennis en motivatie gekregen om samen met mijn gebruiker tot een eindproduct te komen.

SpotTheIxDFlaw.pdf

Terug naar User Experience & User Centered Design (UXU) Terug naar boven