User Experience & User Centered Design (UXU)

Storyboard I

Storyboard schets

Opdracht

Aan het einde van deze les heb je de contouren van je verhaal uitgetekend.

Bepaal de customer journey van de hoofdpersoon uit je storyboard. Schets je storyboard in losse shots (houd je inspiratiemateriaal ernaast) gebruik er geen tekst bij! Gebruik voor ieder beeld een losse post-it, zodat je later makkelijk beelden kunt toevoegen. Laat iemand buiten de klas aan de hand van jouw storyboard vertellen waar het over gaat. Voeg beelden toe om dingen die niet duidelijk waren duidelijker te maken, experimenteer met shots en de volgorde van de beelden.

Lever een duidelijke foto in van het uiteindelijke storyboard in post-its.

Uitvoering

Ik ben begonnen met het bedenken van een verhaal of journey die een mogelijke customer zou hebben bij het ontdekken van onze band: Moeders Mooiste. Na het bedenken van het verhaal ben ik begonnen met het visualiseren van het verhaal op post-its.

Meerdere keren dingen getekend en verbeter kwam er dus het eerste storyboard eruit. Hierop heb ik feedback verkregen om te verwerken naar de tweede versie van het storyboard.

Feedback

Misschien een stap tussen de eerste en de tweede maken? Een persoon die geïnteresseerd is in iets wacht niet tot hij of zij thuis is om iets op te zoeken. Hierdoor wordt er een nieuwe stap toegevoegd tussen het eerste beeld en het nu nog tweede beeld.

Maak het duidelijker wat er gebeurd tussen de derde en vierde stap. De persoon gaat van thuis dansen ineens naar een festival van een bepaalde band. Maak het duidelijk dat de persoon een kaartje koopt en naar een festival toe gaat.

Reflectie

Door te beginnen met het bedenken van een concreet verhaal van wat de gebruiker of persoon wist ik vanaf het begin al goed van wat ik wel en niet moest laten zien in het storyboard. Zo is het bijvoorbeeld niet belangrijk in welke plaats hij/zij zich bevindt, maar wel in wat voor soort plaats, is hij/zij buiten in de stad of op het platteland? Hierdoor ben ik gaan kijken naar wat er precies belangrijk is om weer te geven in het storyboard om het duidelijk te maken voor de gebruiker.

storyboard1.pdf

Terug naar User Experience & User Centered Design (UXU) Terug naar boven