User Experience & User Centered Design (UXU)

Taakanalyse

Analyseren van taken

Opdracht

Schrijf individueel uit welke doelen en taken je straks wilt ondersteunen met de producten die je gaat maken voor de proftaakartiest. Wees zo concreet mogelijk: schrijf de taken op zo'n manier uit dat ze een blauwdruk vormen voor het testplan dat jullie later gaan schrijven voor de proftaak.

Uitvoering

Bij deze opdracht wordt er een taakanalyse gemaakt voor de website van de band waar wij een Branding Experience voor gaan realiseren: Moeders Mooiste. Omdat er 2 soorten personen op de website komen, een gebruiker en een beheerder van de website, worden er ook 2 verschillende taakanalyses gemaakt.

Ik ben begonnen met enkele doelen van de gebruiker op te schrijven en hierbij een oplossing te vinden. Een voorbeeld hiervan is dat de gebruiker bijvoorbeeld de social media van Moeders Mooiste wilt bekijken. De oplossing van dit doel is dat de social media icoontjes ergens altijd overzichtelijk weergegeven zijn.

Ook moet er aan de beheerder van de website gedacht worden. Deze wil namelijk makkelijk zijn content toevoegen, veranderen of verwijderen.

Reflectie

Door het maken van deze opdracht en taakanalyse voor de proftaakwebsite komen we zelf te weten wat voor systeem we moeten maken en wat de gebruikers van de website wensen te hebben. Na de opdracht ‘Herken de taken’ is het makkelijker op vanuit het perspectief van de gebruiker naar een dienst of product te kijken. Dit heeft geholpen bij het maken van de taakanalyse. Deze opdracht zal mij ook later helpen met vastleggen van welke features er moeten worden gemaakt.

Taakanalyse.pdf

Terug naar User Experience & User Centered Design (UXU) Terug naar boven