User Experience & User Centered Design (UXU)

Tinkeren

Tinkeren met de Arduino

Opdracht

Tinkeren: experimenteren met materialen.

Laat vooral veel zien van je proces: ook gefaalde experimenten zijn welkom. Wat heb je geprobeerd en hoe ben je daarop gekomen?

Uitvoering

Voordat er begonnen was met het tinkeren werd er duidelijk dat er ook met de Arduino iets gemaakt zou mogen worden. Dit was een goede uitweg voor mij omdat ik vorige periode al een enkele keren heb getinkerd en het was niet mijn ding. Met de Arduino zou ik iets gerichter kunnen werken.

Ik ben begonnen met een beetje lichtjes in het breadboard te steken en te kijken waar ik uit zou komen. Na 2 lessen ben ik zo ver gekomen als een werkend proof of concept te maken dat bij mogelijk shows zou kunnen worden gebruikt. De video rechts laat zien wat ik uiteindelijk heb kunnen maken in de 2 lessen. Ook is dit allemaal gedocumenteerd.

Reflectie

Wat ik geleerd heb is dat doelloos iets maken niet mijn ding is. Ik heb liever iets om naartoe te werken. Hiernaast heb ik ook nog basisvaardigheden gekregen in het programmeren en het gebruik van een Arduino. Dit zou mij kunnen helpen met volgende proof of concepts en prototypes.

tinkeren.pdf

tinkeren.mp4

Terug naar User Experience & User Centered Design (UXU) Terug naar boven