Strategie & Concept (SCO)

Typografieposters

Posters gemaakt van letters

Opdracht

Neem de aangeleverde tekst voor alle poster composities. Verzamel letters op fontsquirrel.com. Maak 7 composities in Illustrator en houd daarbij rekening met de uitstraling / het karakter van de lettertypes. (Gotisch, Old Style Sans serif, Modern sans serif, Slab Serif, geometrisch Schreefloos, humanistisch schreefloos, en Script/Fantasieletters) passend bij de tijd van het lettertype. Raadpleeg de PDF. Zoek inspiratie. Werk in lagen. Speel met contrasten.

Iedere compositie dient een eenduidige en bij het lettertype passende stijl te hebben. Er mag alleen gebruik gemaakt worden van typografie en kleurvlakken. Geen beeld gebruiken!

Presenteer de 7 posters in A1 formaat samen in een PDF afzonderlijk op een pagina, uitgelijnd in stramien, fullscreen en hi-res.

onderwerpen

lettertypes

typografie

letterclassificatie

compositie

Uitvoering

Voor het maken van de verschillende typografieposters ben ik eerst begonnen met het zoeken van verschillende lettertypes per soort lettertype. Hierna ben ik begonnen met het maken van de posters. Tussendoor was mijn inspiratie een beetje op, dus ben ik gaan zoeken naar inspirerende posters en enkele nagemaakt. Het resultaat van deze opdracht vind ik erg mooi en iets waar ik trots op ben.

Reflectie

Door het maken van de posters is mijn typografie kennis beter geworden. Nu weet ik wat een sans-serif en een serif lettertype is. Ook wat de verschillen zijn en waar bepaalde lettertypes goed voor zijn. Deze typografie kennis gaat me helpen met het ontwerpen niet alleen van verschillende producten van de band maar ook voor toekomstige ontwerpen van andere producten.

Typografieposters v2.pdf

Terug naar Strategie & Concept (SCO) Terug naar boven